/>

Generation Pep lanserar plattformen Pep Förskola

Måndagen den 15 mars lanserar Norlandia Förskolors samarbetspartner Generation Pep sin nya plattform Generation Pep Förskola. Plattformen som under förra året utvecklats och testkörts har tagits fram för att sporra och uppmuntra Sveriges förskolor till mer fysisk aktivitet och hälsofrämjande måltider. 

Norlandia Förskolor har under hela resan varit en central samarbetsaktör i framtagandet av plattformen. Tillsammans med Generation Pep har en utsedd projektgrupp bidragit med värdefullt innehåll såsom tips på rörelseaktiviteter i form av aktivitetskort, studiehandledning till Sagasagor och hälsofrämjande recept inom ramen för vårt måltidskoncept Mat med Smak. 

I och med att plattformen nu är lanserad är det fritt fram för alla Sveriges förskolor att kostnadsfritt ta del av innehållet. Registrera din förskola och ta del av allt innehåll här!

Läs pressmeddelande

Om Generation Pep
Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som tillsammans med aktörer från hela samhället vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus.  

Norlandia Förskolor har varit stolt partner till Generation Pep sedan 2018. Initialt togs en gemensam hälsomodell fram – NorlandiaSkuttet – med en målsättning om att redan i förskoleålder etablera goda vanor med fokus på bra mat och rörelseglädje.